بیماری لثه تنها مربوط به بزرگسالان نیست اما نوجوانان و حتی کودکان نیز ممکن است در معرض خطر این بیماری قرار بگیرند، این بیماری در اثر عفونتهایی که در بافتهای عمیق لثهها و استخوانهای حمایت کننده دندان بوجود میآید رخ میدهد، در صورتی که بیماری لثه در مراحل اولیه درمان نشود ممکن است در نهایت منجر به از دست دادن دندان شود نام دیگر این بیماری گنگی ویت یا بیماری پریودنتال است.
گینگویت و پریودنتیت چیست؟
گینگویت مرحله اول بیماری لثه است این مرحله خفیف ترین شکل بیماری لثه در کودکان است گینگویت درمان نشده به پریودنتیت تبدیل میشود پریودنتیت ، تهاجمیاست و میتواند بر کودک شما تاثیر بگذارد.
چگونه بیماری لثه در کودکان شروع میشود؟
دهان کودک شما به طور طبیعی یک ماده چسبنده به نام پلاک ایجاد میکند اگر مسواک زدن به طور مناسب انجام نشود پلاکها از بین نمیروند باکتریها در پلاک باعث ایجاد سمومیمیشوند که میتوانند لثهها را تحریک کرده و عفونت بوجود آورد با پیشرفت عفونت استخوان ، بافتهایی که دندانهای فرزند شما را در خود جای داده است تجزیه میشوند
علائم بیماری لثه در کودکان
- لثه قرمز یا متورم
- لثههای شل
- خونریزی در هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن
- لثههای جدا شده از دندان
- تنفس بد بو
- دندانهای شل
- هر گونه تغییر در گزش
علل بیماری لثه در نوجوانان
نوجوانان در طول بلوغ میتوانند مسائلی را با لثههای خود داشته باشند افزایش پروژسترون و استروژن احتمالا به افزایش جریان خون به لثه منجر میشود این افزایش جریان خون میتواند لثههای آنها را حساس تر کند.
درمان بیماری لثه در کودکان
اولین گام در جلوگیری از بیماری کودک شما این است که او را به رعایت بهداشت دهان و دندان تشویق کنید کودک شما حداقل دو بار در روز باید دندانهای خود را تمیز کند.
اگر کودک خود را هر شش ماه یکبار به ملاقات یک دندانپزشک ببرید توانسته اید مشکلات دندانهای او را هر چه که باشد حل کنید.
همچنین او با معاینه دقیق دندانهای کودک شما هرنوع ناهنجاری دندانی را تشخیص میدهد از طرفی اگر دندانهای فرزند شما به درمان ارتودنسی نیاز داشته باشد او را به یک متخصص ارتودنسی کودکان معرفی میکند با مراجعه به بهترین متخصص ارتودنسی تشخیص میدهد که کدام روش ارتودنسی ثابت ،متحرک و یا ارتودنسی نامرئی را برای فرزند شما استفاده کند.